Breu resum de com ha anat el curs e-Learning & digital Culture

 1. Curs impartit a l’entorn coursera. Inscripció molt senzilla: breu formulari a partir del qual es reben 2 missatges recordant l’inici i un altre a l’inici de cada setmana d’activitat amb un resum de les activitats a realitzar i altres incidències.
 2. Autenticació en començar el curs i signatura del codi d’honor:
  ” In order to ensure fairness, all students participating in any of our online classes must agree to abide by the following code of conduct:

  • I will register for only one account.
  • My answers to homework, quizzes and exams will be my own work (except for assignments that explicitly permit collaboration).
  • I will not make solutions to homework, quizzes or exams available to anyone else. This includes both solutions written by me, as well as any official solutions provided by the course staff.
  • I will not engage in any other activities that will dishonestly improve my results or dishonestly improve/hurt the results of others.

  I Agree to the Honor Code

 3. Aplicació base: un wiki, basat en Mediawiki, personalitzat que fa servir markdown com a llenguatge de marques. Tenen un fòrum extern al wiki.
 4. Estructura iterativa. El curs, de la Universitat d’Edimbgurg, té una estructura setmanal molt clara, basada en tres eixos: cultures populars (film festival d’anuncis, bàsicament),  idees i interpretacions (lectura d’articles) i perspectives en educació (debats en fòrums ad hoc, piulades, ressenyes en blogs que són compilats…)estructura
 5. Fitxa didàctica amb enllaços per acabar-ho de lligar tot:
  fitxa_didactica_edcmooc
 6. Avaluació entre iguals del producte final: un artefacte digital. Aplicacions en línia: Thinglink (per enllaçar continguts a partir d’una imatge central), Glogster, Storify
 7. Màxima activitat en qualsevol xarxa social: es crea una etiqueta a twitter per al seguiment del curs, es fa un recull dels blocs per poder seguir en RSS, hi ha Google Hangouts cada divendres…
 8. Importància de l’audiovisual: a mig curs es fa una exposició d’imatge suggeridores del que s’ha anat tractant a flickriver, es comenten materials en format vídeo…

Coursera ha incorporat més idiomes, a banda de l’anglès: espanyol, francès, xinès i italià, tot i que la minsa quantitat els deixa en testimonials.

En espanyol, hi ha l’entorn miríada x que recull també cursos en obert d’universitats de l’òrbita hispanoparlant.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en e-learning, e-learning & digital culture i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Breu resum de com ha anat el curs e-Learning & digital Culture

 1. Joan Marc ha dit:

  La veritat és que sembla interessant però un pèl estressant per aquells que estem acostumats a signar i escoltar allò que ens diuen de manera diligent. Miraré l’òrbita francòfona a veure si em vaig situant en aquest món.
  No donarem a l’abast!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s