Avui es parla de MOOCs

Tant l’Ara com La Vanguardia avui han tractat dels Massive Open Online Courses perquè la UdG i la UPF han decidit aportar alguns cursos a aquest projecte.

A les universitats sembla que hi ha diversitat d’opinions pel que fa a la percepció distòpica o utòpica d’aquesta iniciativa. Sobta que el representant la universitat Oberta i en línia per excel·lència de Catalunya, la UOC, sigui qui més carregui contra el projecte adduint opacitat en l’orientació futura d’aquests cursos ja que coursera es declara entitat amb afany de lucre.

El MIT fa anys que ja ha obert bona part dels seus cursos i ha trobat una fórmula de finançament que no desdiu la proposta, diguem-ne altruista i, alhora, lliga a la perfecció amb les perspectives de negoci que obren les tecnologies de la informació i la comunicació: amazon. Així si t’interessa un determinat curs i una temàtica concreta, en connectar-te t’hi apareix la corresponent oferta d’aquesta ja consolidada llibreria en línia.

Today press in my country, Catalonia, focussed on MOOC because two main Catalan universities joined this project, UPF through the Spanish platform, Miriada X, and so did UdG as well.

There is a point in the information that make me nervous, it seems to me dystopian: both wondered about future commercial uses of coursera. I think it’s no matter at all. For instance, MIT’s OCW combines openness of its courses with a business pattern with Amazon. I found a great idea, even since useful for the user and, of course, it doesn’t bother me. There is something misunderstood and this is related to a deficit in the ICT know-how. It’s hard to leave apart press-culture in order to imagine present ways!

Us deixo un vídeo que he descobert a través del curs MOCC que estic fent, e-Learning & Digital Culture, i us tradueixo els conceptes principals que s’hi esbossen per si us és d’utilitat. Els he trobat en aquest bloc que he descobert gràcies al tuit d’una companya de curs, ShalakaSutar.

Claus de l’èxit en un curs MOOC

Cinc passos per reeixir en un MOOC (de fet, en qualsevol entorn d’aprenentatge en línia):

  • Orientar-se: trobar i desar materials, enllaços, etc.
  • Organitzar-se: conservar apunts, aportacions, pensaments en algun lloc segur i en línia
  • Fer xarxa: reflectir en materials i compartir les vostres reflexions a través de connexions.
  • Clúster: trobar altres persones amb objectius similars i/o interessos i fer-hi pinya.
  • Centrar-se: mantenir-se centrat/ada en l’objectiu del curs .
Aquesta entrada s'ha publicat en e-learning & digital culture i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari